måndag 7 december 2009

Matematik minimum, WA, PRIM-gruppen

Matematik minimum har en alfabetisk klickbar lista över de vanligaste definitionerna och termerna inom matematik. Bra att ha!
Wolfram Alpha igen. Kör man fast på en sådan här uppgift man få hjälp steg-för-steg.


PRIM-gruppen: är en forskningsgrupp vars främsta fokus är bedömning av kunskap och kompetens. Gruppen utvecklar olika instrument för bedömning och utvärdering samt genomför bland annat kurser, kompetensutveckling och utvärderingar. Här finns det mycket att plocka för alla pedagoger som undervisar i matematik.
Titta i Uppgiftsboken. Här är syftet att eleverna ska få arbeta med uppgifter vars svar kräver lite längre redogörelser och resonemang. Uppgifterna kan dessutom ha flera lösningar som är korrekta.Uppgifterna prövar bland annat elevernas kommunikativa färdigheter i matematik. Dessa uppgifter kan med fördel lösas i grupp.
Läs om Min egen matematik, ett projekt som syftar till att eleverna ska bli mer medvetna om sitt lärande och sitt matematiska kunnande samt öka sitt intresse för matematik.
Matematik från början är ett kompetensutvecklingsmaterial som riktar sig mot förskola och grundskolans tidiga år som tagits fram av PRIM-gruppen har med stöd av Myndigheten för skolutveckling. Syftet med materialet är att underlätta kompetensutveckling i förskola, förskoleklass och de tidiga skolåren.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar